duminică, 22 februarie 2009

Pasarilor...

Un cantec adresat pasarilor, despre un om care le cere sa il duca dincolo de stele, unde e iubirea. Pentru ca nu pot, le cere pasarilor sa il arunce in vesnicie, singura solutie...

Mi s-a parut deosebit pentru ca, din punctul meu de vedere, cine nu a atins dragostea si nu o cunoaste, vrea sa ajunga la nemurire, iar pentru cei indragostiti aspectele de genul viata sau moartea nu mai conteaza, atata vreme cat sunt cu persoana iubita...oare asa sa fie?

sâmbătă, 14 februarie 2009

Ce as schimba la Romania?

Desi nu cred ca e tocmai ziua potrivita pentru a dezbate acest subiect, totusi eu o fac. Altii au ales sa scrie despre ziua indragostitilor, sau Valentine's day, eu insa evit intrucat cred ca nu pot intelege anumite lucruri. Despre ce e vorba?

Romania...pe un blog scria ca mereu a fost f*t*ta undeva de marile puteri si facuta posta de multe ori. Imperiile Otoman, Habsburgic, Austro-Ungar, rusii,germanii Regatul Poloniei si Lituaniei si altele...navalirile popoarelor din stepa, precum tatarii si altele.

Eu mi-o imaginez ca pe o tara care ori are ochelari de cal, ori are un caracter...dubios... sper sa nu va suparati pe mine.

In al doilea Razboi mondial a tinut cu nemtii pana au venit rusii, apoi au intors armele( ceva cu doua fetze cumva?)

In perioada interbelica era una din marile economii situandu-se in anumiti ani pe primele 3 locuri din Europa...Si unde a ajuns? Acum e in U.E.[se citeste uie], wow...lipseste cumva o litera :D?

Acestea au fost primele ganduri care mi-au venit in minte la auzirea temei de discutie...Sa revenim asadar la oile noastre.

Nu inteleg de ce romanii considera tot ce vine din afara, soare-apune mai exact, a fi benefic si superior. Nu ma refer la ciocolata elvetiana, branza daneza sau parfumurile frantuzesti, ci la elementele de cultura...

Pai...de ce romanii celebreaza Valentine's Day cand peste 10 zile e Dragobetele??? Oare nu e galeata mondiala plina de sute de alte popoare care fac acelasi lucru, trebuie sa ne bagam si noi in ea? De ce nu putem fi deosebiti ?

De ce am deschis baza militara la Mihail Kogalniceanu [unde am rude] si de ce am trimis soldati in Afganistan? Ce interese avem noi romanii acolo? Pai, in umila mea opinie, trebuie sa ne dam bine pe langa americani, sa le servim 'scopul lor care acopera intreg mapamondul'.

Hai sa vedem daca ei ne vor ajuta cand vom avea noi nevoie. Se pare ca sistemul economic american e cam in cadere la ora actuala, si cum aproape toata lumea s-a prins de ea ca vagoanele la locomotiva, sa vedem ce se intampla cand se strica locomotiva.

De ce romanii sarbatoresc si asteapta cu nerabdare chiar noaptea de Halloween? Din acelasi motiv...probabil ignoranta si dorinta de a fi 'turma'. E cool, man...

Ce au romanii al lor si pot spune ca e al lor cu adevarat, ma intreb...? Mancarea traditionala romaneasca, sarmaua,atat de promovata la festivitati si de sarbatori, de fapt vine de la turci[ vezi DEX]. La fel ca oina[ vezi DEX], sportul national.

Unul din multele alte chestii care ma deranjeaza este faptul ca se vand resursele tarii, si asta duce la multe alte pagube. Resursele tarii sunt ale poporului, sunt strategice, de ele depinde dezvoltarea tarii, cum sa le dai strainilor?

Noi avem 1/3 din suprafata tarii terenuri agricole in zona joasa, si am cumparat grau din Kazahstan (pentru ca nu avem retea de irigatii, am furat tevile, pompele si conductele si le-am vandut la fier vechi, iar dalele care acopereau canalele le-am folosit sa pavam curtile si grajdurile. Apoi cand s-a construit autostrada soarelui furam piesele acelea verzi dreptunghiulare [panouri anti-orbire] din plastic si le foloseam ca tigle pentru cotetul pasarilor. Halal mentalitate.

Cu alte cuvinte, muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta...

In final, ce as schimba la Romania?

As opta pentru o democratie mai dura. Unii ziceau ca diferenta intre totalitarism si democratie este ca in democratie ai dreptul sa iti alegi dictatorul.

As introduce pedeapsa cu moartea pentru criminalii recidivisti si pentru alte infractiuni grave, cum ar fi drogurile.

In inchisoare nu i-as tine pe banii statului, ci i-as pune sa munceasca pentru a se intretine. Astfel poate ca l-as califica intr-o meserie, l-as invata sa munceasca si nu as consuma banii statului.

As deschide centre pentru copiii strazii si le-as asigura cazare si loc de munca pentru cand vor fi mari. La fel as strange cainii si pisicile de prin orase. As pune taxa pe curatenie pentru fiecare animal detinut, si as face parcuri speciale pentru ei. Din taxa aceea as mentine parcurile.

As investi mult mai mult in invatamant si in a tine absolventii acasa[oricum in ultima perioada s-au cam speriat de vest, si vestul de noi, si cred ca tendinta de a pleca spre apus e mai mica fata de acum cativa ani. Se poate sa ma insel]

Oare nu realizati ca daca investesti intr-un copil cum trebuie, ulterior nu mai trebuie sa investesti atat in curatenie, politie, jandarmerie, spitale, judecatorii, inchisori, azile, centre de plasament? Astfel ar creste nivelul de trai, de siguranta, creste stima strainilor, creste mandria de a fi roman...?

Dar noi preferam sa dam cu parfum acolo unde e manjit cu rahat...preferam sa lasam copiii de izbeliste,zgarcindu-ne de niste bani, ca mai apoi sa cladim inchisori peste tribunale peste politie peste judecatorii peste spitale peste centre de plasament...

Daca ai investi in a instrui tinerii despre fumat, despre droguri, despre alcool, despre boli, daca i-ai morcovi putin, probabil nu ar mai trebui sa investesti atata in centre de dezalcoolizare, detoxifiere,medicamente etc...

As eficientiza tot sistemul, de la agricultura la finante. Si unde ar fi scurgeri nu as fi milos.

Inchei prin a fi totusi optimist, gandindu-ma ca tranzitia de la comunism la democratie merge mai greu la noi si ca totusi parca se misca ceva...bajbaind pe intuneric...

miercuri, 11 februarie 2009

Afara...voi ce ati fi facut?

Vreau sa va ofer in acest articol posibilitatea sa va dati cu parerea in legatura cu modul in care m-am comportat si fata de situatia ce o voi prezenta. Va rog asadar sa fiti sinceri cu mine...

Ma deplasam ieri dinspre noua locuinta spre casa in care am stat si unde aveam cateva lucruri de luat, bineinteles cu autobuzul. De fapt intamplarea incepe undeva in statie, cand a trebuit sa cobor si sa schimb mijlocul de transport. Asa. Cum stateam eu cuminte ca un catel obosit privind la traficul din jurul meu, observ ca ma tintuieste un nene din departare si se apropie de mine...wtf...din atatia oameni pe mine s-a gasit sa ma intrebe de un foc?
-"Nu te supara, ai un foc ?"
Eu ma uit la el fix si cu o moaca senina zic
"-Nu".

Am zis "Nu" si atat...hotarat. Banuiesc ca si-a pus ceva sperante acel nene tinerel cu cercei in urechi si cu mapa la subrat din moment ce a insistat, reformuland:
"Un foc...n-ai?" Si mi-a aratat o tigareta -> {puppy dog eyes}
Eu:" Nuuu...imi pare rau..."[ Nu mai stiu daca am zis si "imi pare rau", dar stiu ca am zis de 2 ori "Nu"]

Prostule. Daca ma intrebai de ceas iti ziceam. E aproape imposibil sa umble screenager-ii din ziua de azi fara vreun ceasometru sau fara vorbelnitza (telefon). Ca doar deh...ne invartim vietile dupa ceas si in jurul ceasului si calendarului si ne tinem de ele...si avem o relatie speciala cu timpul si cu instrumentele de masurat...intre noi si ele se dezvolta o relatie ca intre curva si bara pe care danseaza, se freaca, se urca, se invarte...

In fine, alea iacta est. Vine vehicului pe vreo 10-12 roti si toti ne urcam...eu pe la mijloc ca e usa mai larga, si tipul in urma mea. Ma indrept spre spate, si tipul dupa mine...si surprize-surprize, se asaza langa mine...La a doua statie ma dau jos de pe scaun facand loc unui batran, ca doar ajunsesen la vechea casa( si viitoarea) si ma gandesc mai bine ca...de fapt ar fi mai bine sa stau. :D Si se elibereaza un loc chiar in fata tipului... Ma fac ca ma uit pe geam, prin jur...si din cand in cand il vad uitandu-se la mine. Il tintuiesc cam 20 secunde si el incearca sa scape de privirea mea, insa se da mai rau de gol. Arunca din cand in cand privirea si ma vede tot uitandu-ma fix la el, si decide sa se uite in alta parte. Dupa astea 20 secunde cred ca nu s-a mai uitat la mine 2-3 statii.

Apoi se urca 2 tinerei, care stateau cu spatele chiar in dreptul lui. El se uita la ei de jos in sus...ii fixa cu privirea, apoi cobora din nou, POPOsind ceva vreme in dreptul fundurilor bombate. Ma uit din nou la el, el vede ca l-am observat uitandu-se unde nu trebuie si se roseste si se uita in alta parte.

Ajung in sfarit la alta statie, unde cobor si decid sa imi vizitez niste veri. Ma dau jos si tipul dupa mine...eu maresc pasul, tipul ramane la un magazin si...desi arunc priviri in urma el nu se mai vede.

Cred 95% ca era gay.Nu zic ca nu era dragut, avea sa zic...26 ani. Brunetel si cu barba de 3 zile...mergea cu gatul si barbia alba. Voi ce ati fi facut?

marți, 10 februarie 2009

Solcanu la 'Mondenii'-pictorul

M-am decis in sfarsit sa reiau scrisul pe blog, cu toate ca timpul nu-mi prea permite. Si asta pentru a duce la implinire promisiunile date si pentru ca e si vrerea mea. Mi-am regasit dorinta de a scrie, de a afisa clipuri si cred ca voi pune si poze. Sper sa nu ma las si promit sa ma tin de blog ca paparazzi de vedete.

Poftim un zambet macar daca nu radeti la Mondenii, (desi nu prea cred), si sper ca nudul din clip sa va placa :)

P.S. Vizionare placuta, beliti ochii bine k are forme rotunjoare tipul :*